HC Blatná - HCPT 2:1

22.03.2014 08:55

Před tímto zápasem bylo jasné, že kdo v tomto utkání zvítězí, velmi se přiblíží celkovému druhému místu v letošním ročníku. Pro nás by to byla tutovka, pro Blatnou větší naděje. 

K zápasu nás nakonec dorazilo dvanáct, takže jsme nasadili osvědčenou taktiku se třemi beky. Asi nás trošku rozhodil pozdní příchod třech hráčů, protože začátek utkání jsme moc nezvládli. Soupeř nás poměrně jasně přehrával a náš výkon měl, alespoň k průměru, hodně daleko. Až teprve v průběhu první třetiny jsme začali více bruslit a hra se vyrovnávala. Bohužel i přesto jsme úvodní část prohráli 0:2, když jsme dvakrát neuhlídali protihráče před naší brankou. Druhá třetina už se nám povedla lépe. Měli jsme v ní rozhodně více šancí než soupeř, ale ani z vyložených pozic jsme se netrefili a tak se skóre nepohnulo. Třetí třetinu jsme začali také dobře. Bylo znát, že blatenských je pouze devět a v poslední třetině už jim začaly docházet síly. Šance na skórování se naskýtaly oběma mužstvům, ale oba gólmani chytali výborně a nic za sebe nepustili. My jsme se konečně prosadili až v jedné z mnoha přesilovek, které měly obě mužstva v zápasu k dispozici. M.Linhart využil svého postavení před brankou a dorazil odraženou střelu. Do konce zbývaly ještě asi čtyři minuty. Věřili jsme, že se nám podaří ještě alespoň vyrovnat, což by nám ke druhému místu stačilo. V samém závěru jsme odvolali brankáře a pokusili jsme se ještě o závěrečný nápor. Bohužel nám tentokrát štěstí nepřálo a žádný puk jsme už za brankovou čáru nedopravili.

Zápas jsme tedy prohráli, ale zase jsme si snad vybrali smůlu (dvakrát trefená horní tyčka) a příště v posledním letošním utkání už o ní nezavadíme. Podle předběžných propočtů nám výhra zajistí druhé místo, při remíze bude rozhodovat skóre a můžeme být druzí, ale i čtvrtí. No a prohra bude znamenat buď třetí nebo čtvrté místo. Jak se často říká - "máme to ve svých rukou a když půjdeme tomu štěstíčku trochu naproti, tak to snad dobře dopadne". Tak uvidíme :-).      

      

Třetiny: 2:0, 0:0, 0:1

Střelci: M.Linhart

Asistence: M.Krump

Nejhezčí akce: xxx

Sestava:

                Brankář: M.Veselý (vh) 

                Obrana: M.Piloušek, P.Samek, M.Krejsa

                Útok: 1. M.Kutlák, M.Linhart, P.Bárta  2. J.Frnka, M.Frnka, J.Hora    3. M.Krump, B.Krump, R.Böhm