HC Protivín - HCPT 3:3

28.11.2013 07:55

HC Protivín není zrovna náš oblíbený soupeř. Většinou s nimi hrajeme vyrovnané zápasy a většinou je také prohráváme. Po nahlédnutí do záznamů jsem zjistil, že za poslední tři sezony z celkem šesti zápasů je toto teprve druhý bod, který jsme s nimi uhráli. O to víc mrzí, že jsme o vítězství přišli pouhých devět sekund před koncem utkání :-( .

Sešli jsme se v klasické sestavě, takže nebylo co řešit. Soupeř byl sice o něco méně početný, ale i v deseti se dá hrát velice slušně. První třetina byla taková oťukávaná. Šance sice nějaké byly, ale využita nebyla žádná. Protivínští měli také něco, ale i oni netrefili, takže po první části to bylo 0:0. Zato druhá třetina už góly přinesla. Nejprve jsme po trochu laxním přístupu v obranném pásmu dostali první gól, ale po chvilce jsme se radovali z vyrovnání a poté dokonce i z vedoucího gólu. Obě branky vyplynuly z našeho narůstajícího tlaku, díky čemuž se nám dařilo přehrávat soupeře. Nějaké góly jsme mohli ještě přidat, ale už se nic neujalo. Do poslední třetiny jsme tedy nastupovali s malým náskokem. Situace se velmi vylepšila po našem třetím gólu. To už to vypadalo hodně dobře a věřili jsme, že to dobře dopadne. Zvláště poté, co jsme si díky rychlému pohybu vypracovávali stále více šancí. Několikrát jsme jeli sami na bránu nebo měli přečíslení, ale protivínský brankář se už činil a nic za svá záda nepustil. O to větší sprcha přišla potom ve druhé půlce třetiny. Soupeř nejprve takovou smolnou dorážkou korigoval na 2:3 a pak nás začal trochu více mačkat v našem pásmu, protože vycítil šanci na vyrovnání. My jsme zas byli nervózní, aby to tam "nespadlo" a v posledních minutách to už byl spíš boj než hokej. Pak to přišlo. V poslední minutě v čase 44:51 se prosadil nejlepší hráč Protivína, když se se štěstím protlačil přes tři naše hráče a blafákem vyrovnal. V tu chvíli bylo jasné, že s Protivínem opět nevyhrajeme a to po takto odehraném zápase zamrzí. Myslím totiž, že jsme byli o trochu lepší a měli jsme více šancí, takže výhra by nám slušela. No, co se dá dělat i takové zápasy k hokeji patří. Do konce základní části zbývají tři zápasy s relativně slabšími soupeři, takže cíl je jasný - posbírat co nejvíce bodů a pokusit se základní část vyhrát. Našlápnuto máme dobře.     

Co napsal na web náš soupeř - čtěte zde: https://www.hcprotivin.estranky.cz/clanky/aktuality/9.-kolo-hc-protivin---hc-prachatice-3-3.html

 

Třetiny: 0:0, 1:2, 2:1

Střelci: B.Krump, M.Krump, M.Slobodník

Asistence: M.Krump, B.Krump, M.Piloušek

Nejhezčí akce: xxx

Sestava:

                Brankář: M.Veselý (P)

                Obrana: V.Dostál, P.Samek, M.Piloušek, M.Haupt

                Útok: 1. M.Kutlák, M.Krejsa, M.Slobodník    2. M.Frnka, J.Frnka, M.Linhart    3. M.Krump, B.Krump, R.Böhm