HCPT - HC Protivín 5:5

29.03.2016 22:41

A je to za námi. Vyválčili jsme remízu 5:5 a tím i třetí místo v konečné tabulce letošního ročníku.... :-)

Zápas se nevyvíjel vůbec dobře. První gól jsme inkasovali hned v úvodní minutě po chybě v obranném pásmu. Pár minut na to musel náš brankář V.Hora již podruhé lovit puk z naší sítě. To už začínalo vypadat opravdu bledě, ale do konce utkání naštěstí zbývalo ještě spousty času. My jsme se potom také konečně dostali do hry a začali jsme ohrožovat branku Protivína. Jeden z výpadů zakončil krásnou střelou M.Piloušek a snížil na rozdíl jediné branky. Ve zbytku třetiny již branka nepadla. Po přestávce jsme se vrhli opět do útoku. Vytvořili jsme si několik slibných příležitostí, ale skórovat se nám nedařilo. I soupeř si tvořil příležitosti a bohužel pro nás jednu z nich i proměnil. Prohrávali jsme tedy opět o dvě branky. Druhá část prostřední třetiny se nám náramně povedla. Svou silnou chvilku v zápase předvedl J.Kotlík, který v rozmezí několika minut dvakrát překonal brankáře Protivína. Poté se v přesilové hře prosadil M.Krejsa, když svou pověstnou dělovku tentokrát umístnil mezi tyče a zařídil tak, že jsme poprvé v zápase vedli. Vedení nám však nebylo souzeno nadlouho. Ještě před koncem třetiny se pěknou kombinací probili k vyrovnávací brance i protivínští. Třetí rozhodující třetinu poměrně značně ovlivnila vyloučení na obou stranách. Hrálo se často za nerovnovážného počtu hráčů na ledě. Jednu z přesilovek jsme dokázali využít. Po buly v útočném pásmu se dostal k puku M.Krejsa a vystřelil na branku. Brankář střelu vytěsnil na plexisklo a k odraženému puku se jako první dostal B.Krump a odrazem o brankáře dopravil kotouč do branky. To byl náš poslední letošní gól. Gól, který nám nakonec zajistil remízu a radost ze třetího místa. Závěr zápasu však neproběhl tak hladce, jak jsme si představovali. Po trochu sporném vyloučení jsme se dostali do dvojnásobného oslabení a v jeho průběhu přišla na J.Kotlíka i slabší chvilka :-). Měl kotouč v držení a dobrý úmysl, ale z neznámé příčiny se z osvobozujícího odpalu stala efektní přihrávka o zadní mantinel přímo na hůl soupeře, který stál ještě se svým spoluhráčem sám před naším brankářem. Tato situace dopadla dle předpokladu a bylo vyrovnáno. Do konce pak zbývaly již jen desítky vteřin a i přes powerplay Protivína jsme remízu nakonec udrželi.

Sezonu jsme tedy zakončili dramatickým zápasem s Protivínem. Zápas byl místy trochu ostřejší, což při utkáních s tímto soupeřem nebývá zvykem, ale vzhledem k situaci v tabulce a skóre na ledě se to dalo pochopit. Hlavně, že jsme to přežili ve zdraví.

Nezbývá než poděkovat spoluhráčům za výkony v této sezoně a už se těšíme na tu další, která začíná již za šest měsíců ... :-) (... hlavně, aby se nám tradičně podařila letní příprava ... :-))

 

Třetiny: 1:2, 3:2, 1:1

Střelci: J.Kotlík 2x, M.Piloušek, M.Krejsa, B.Krump 

Asistence: již neuvádíme

Nejhezčí "akce": Tentokrát nemohu nezmínit "výbornou" nahrávku J.Kotlíka přímo na hůl protihráči, který pohotově srovnal na 5:5 :-).   

Sestava:   

                Brankář: V.Hora  

                Obrana: J.Hora, M.Krejsa, M.Haupt

                Útok: 1. M.Piloušek, P.Bárta, R.Kübelbeck    2. J.Kotlík, M.Frnka, M.Slobodník    3. M.Krump, B.Krump, R.Böhm