Radomyšl B - HCPT 6:5

15.10.2014 21:13

Sice to tak po první třetině nevypadalo, ale nakonec drama až do konce.

Do utkání jsme nastupovali ve dvanácti mužích a začali jsme systémem na dva střední útočníky. Radomyšl se na nás sešla také v kvalitní sestavě, jejíž sílu jsme poznali hned na samém začátku utkání. Po faulu protihráče jsme sice měli přesilovku, ale neuplynulo z ní ani deset vteřin a už se valil na naší bránu největší rychlík soupeře a střelou k tyči se mu povedlo překonat našeho gólmana. Takže začátek nic moc a to jsme ani netušili, co nás ještě čeká. Asi ve třetí minutě vystřelil jeden z protivníků puk do našeho obranného pásma v momentě, kdy tam ještě evidentně byli dva jeho spoluhráči, a ten prosvištěl až do branky. K údivu všech byl však gól uznán. Pár minut na to jsme po sporném vyloučení hráli v oslabení a zkušená Radomyšl nabídnutou výhodu bryskně využila. To už bylo 3:0 a brankostroj pokračoval dále. Do konce třetiny stihl soupeř ještě tři branky a bylo to na ručník. O přestávce jsme si řekli, že se nenecháme rozhodit a zkusíme si ještě alespoň dobře zahrát, protože jsme nevěřili, že s výsledkem by šlo ještě něco udělat. Před druhou třetinou si náš brankář M.Veselý asi zamknul bránu, protože od té doby už za sebe nic nepustil a my jsme se začali pomalinku zvedat. Soupeře jednoznačný stav ukolébal a povolil v nasazení, čehož jsme začali čím dál víc využívat. Nakonec se nám ve druhé části podařilo sice jen jednou skórovat, ale hra už byla mnohem lepší a celkově jsme byli v lepší náladě, kterou trochu kazilo jen odstoupení M.Kavana, který si musel jet do nemocnice nechat zašít rozseklý loket :-(. Třetí třetinu jsme začali aktivně. Napadali jsme a lépe bruslili a zdálo se, že Radomyšl trochu vadne. Zvláště potom, co se nám podařilo opět vstřelit branku. To už situace začala být zase o něco zajímavější a vylepšilo se to ještě více po trestném střílení, které M.Linhart s bravurou proměnil. Po tomto gólu ze zápasu odstoupil nejlepší hráč soupeře a my jsme toho chtěli ještě využít. Opravdu se nám to podařilo a díky našim dalším dvěma trefám se zápas dostal do parádní koncovky. Rozdíl jednoho gólu nás nutil do tlaku, který jsme však ve vyrovnávací gól už nepřetavili.  

Takže i přes hrubě nepovedenou první třetinu to nakonec vůbec nebyl špatný zápas, ve kterém jsme si opět ověřili, že se nic nemá dopředu vzdávat a hrát se dá proti každému ... (tedy skoro) :-)   

 

Třetiny: 6:0, 0:1, 0:4

Střelci: M.Linhart, M.Piloušek, M.Frnka, L.Marek, M.Kutlák 

Asistence: M.Kutlák 2x, M.Frnka, P.Samek, L.Marek

Nejhezčí akce: Efektní zákrok brankáře M.Veselého ve druhé třetině, kdy hlavou vyrazil puk při vyložené šanci soupeře. Palec nahoru :-) 

Sestava:

                Brankář: M.Veselý  

                Obrana: M.Haupt, P.Samek, J.Hora, L.Marek

                Útok: 1. M.Kotlík, M.Linhart, M.Kutlák   2. M.Frnka, M.Piloušek, M.Kavan  3. M.Krump, B.Krump